«

»

nov 10 2011

Snurkie snurkie

SAMSUNGWat een heerlijke nacht hebben wij gehad! De jongen die ons had ingechecked had beloofd dat het licht van de gemeenschappelijke ruimte om 12h uit ging. Toen dat al om 22h gebeurde en het heel rustig was in het hostel, waren we ontzettend blij! Maar rond 4h werden we gewekt door een mug en vanaf dat moment hebben we geen oog meer dicht gedaan. Er was iemand naast onze kamer op de bank gaan slapen en die heeft aan één stuk door gesnurkt. Wat een kabaal, niet normaal! We hebben hem geprobeerd te wekken, maar 2 tellen later lag hij weer te ronken dus dat had geen zin. Toch maar besloten de 2e nacht ook te blijven zodat we onze laatste tijd in Mexico leuke dingen kunnen doen ipv zoeken naar een andere slaapplek. Dat komt nog eens bij dat we ongeveer 300 pesos op zak hebben (16 euro) en liever niet nog een keer bijpinnen. Dus alle centen worden telkens geteld en vanavond hebben we tamales gegeten (afhaal, soort rijst met groenten of vlees gewikkeld in een bananen- of maïsblad).

 

 

SAMSUNG

Maar nu sla ik een heel stuk over, namelijk wat we overdag hebben gedaan. We zijn de stad gaan verkennen, veelal lopend, ik heb geen voeten meer over. Het was mooi weer, zo’n 20 graden en af en toe scheen de zon. Een stukje kouder dan we gewend waren, maar dat komt omdat Mexico-stad op 2300m hoogte ligt, in een dal tussen vulkanen in. Daardoor blijft de smog ook hangen, men zegt wel dat een dag hier ademen gelijk is aan een pakje sigaretten oproken…
We zijn via de Paseo de la Reforma naar het centrum gelopen. Dit is een brede avenue met druk verkeer en enorme gebouwen. Wat ik erg leuk vond was de hoeveelheid beelden en kunst. In het midden van elke grote rotonde (je moet hier heel voorzichtig oversteken, want verkeer op de rotonde komt om en om van de ene en andere kant) staat een monument en langs de avenue zelf staan allerlei aparte bankjes, heel grappig.wat we overdag hebben gedaan. We zijn de stad gaan verkennen, veelal lopend, ik heb geen voeten meer over. Het was mooi weer, zo’n 20 graden en af en toe scheen de zon. Een stukje kouder dan we gewend waren, maar dat komt omdat Mexico-stad op 2300m hoogte ligt, in een dal tussen vulkanen in. Daardoor blijft de smog ook hangen, men zegt wel dat een dag hier ademen gelijk is aan een pakje sigaretten oproken…

SAMSUNGVia deze avenue kwamen we bij een plaza en Alameda Central, twee parken met fonteinen waar je doorheen kon wandelen. Aan het einde stond het indrukwekkende Palacio de Belles Artes waar we wat fotos van hebben gemaakt. Via een hele mooie winkelstraat met allerlei oude gebouwen en een kerkje naar het oude centrum gelopen. Hier was een groot plein (zocalo) met een bijna nog grotere Mexicaanse vlag (die wordt elke dag gehesen, hebben wij gemist). We hebben de enorme Catedral bezocht, met een gigantisch orgel en verschillende capellen waar mensen konden bidden.

Het meest indrukwekkend vonden we het Palacio Nacional, ook gelegen aan het plein. De controle om binnen te komen was streng en overal liepen militairen en politieagenten met hun hand op de revolver rond, maar in het paleis waren muurschilderingen van Diego Rivera te bewonderen die iets vertelden over de geschiedenis van Mexico. Ze waren kleurrijk en mooi en we hebben hier dan ook redelijk wat tijd doorgebracht (al hadden we geen extra informatie, dus we hebben vast wel dingen gemist). De rondleiding vervolgde zich door een aantal kamers, zoals de eetzaal, het kantoor van de president en het balkon met uitzicht op het plein. De toegang tot dit alles was overigens gratis 😉

SAMSUNG

We hadden nu wel honger en pijn aan de voetjes gekregen dus hebben we een jus d’orange met hotdog en friet (laatste centjes…) gegeten in een leuk tentje.
Via de winkelstraat terug naar Plaza Garibaldi dat bekend staat om de Mariachis, mannen in kostuum met gitaarachtige instrumenten die voor een paar pesos voor je spelen. We hebben genoten van een concert aan andere toeristen en zijn toen terug naar het centrum gelopen naar de Torre Latino Americana, één van de hoogste gebouwen in de stad met 182m en 44 verdiepingen. Het was een fantastisch uitzicht, maar door de smog en mist konden we niet alle bergen zien waar de stad tussenin ligt. We hebben hier 2h gezeten om te wachten op de zonsondergang, zodat we de stad ook by night konden bekijken. Tussendoor ging het nog regenen en onweren. Het was denk ik wel het wachten waard 😉

Toen konden mijn voeten echt niet meer, en hebben we de metro terug genomen. En avondeten gehaald waar ik in het begin al over vertelde.

Inmiddels is het hier 21.40h en we zullen wel weer op tijd een poging tot slapen gaan doen, hopelijk zonder gesnurk dit keer! Nog 1 dagje te gaan…

4 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Eugene en Leny

  Iedere morgen wordt ik weer verrast met een reisverslag van jullie, echt leuk. Met m’n ontbijtje en kopje koffie beleef ik jullie ervaringen mee!!!!
  Wat een rijke cultuur en mooie gebouwen zijn er te zien. We zijn echt benieuwd naar de foto’s. Nu dus jullie laatste dag in Mexico, geniet er nog van en dan…naar ons landje, waar het nu toch echt herfst is!! Liefs ons.

 2. Stefan

  Alvast een goede reis terug ! Leuk verslag weer groetjes

 3. Floor

  Als het goed is zitten jullie terwijl ik dit schrijf in het vliegtuig.

  Dus: welkom thuis!

 4. Ellen

  En…goed thuisgekomen na al deze bijzondere ervaringen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *