«

»

nov 19 2011

Thuis

We zijn alweer een week thuis (vorige week zaterdag om 15.10h geland) en ik wil graag in stijl afscheid van jullie nemen met dit laatste reisverslag van Mexico. In stijl, omdat ik ook deze zal typen op mijn telefoon, net als alle anderen (op één na).

Vrijdag was onze laatste dag in Mexico en die brachten we door in Mexico stad. De eerste dag hadden we het centrum bekeken, nu was het tijd voor een ander deel van de enorme stad: het park genaamd Chapultepec. Het park bestaat uit drie delen waarvan wij deel 1 nog niet eens helemaal hebben kunnen bekijken in 1 dag, zo groot is het. De Mexicanen gaan vaak in het weekend naar dit park voor ontspanning en het opsnuiven van cultuur. Er zijn een aantal meren, diverse musea en de eekhoorntjes zijn niet te missen.

Na binnenkomst bij een groot monument (Tijl kreeg er een science-fiction gevoel bij) lag.er een berg met een kasteel bovenaan, het nationaal-historisch museum als ik me niet vergis. Hier zijn we eerst naartoe gegaan. Mexico stad is ooit ontstaan omdat een Azteek een adelaar een slang zag verslinden terwijl hij op een cactus zat. Dit moest wel iets betekenen, en daarom stichtte hij temidden van een meer een dorp. Later is deze plek verder droog gelegd en ontstond hier Mexico stad. Het tafereel met de adelaar, slang en cactus is vastgelegd in het wapen op de Mexicaanse vlag. Een bijzonder verhaal!

In het museum was van alles terug te zien over de geschiedenis van de stad en het uitzicht over de stad was mooi (maar niet zo spectaculair als van de toren met 144 verdiepingen).
Helaas kostte het museum 60 pesos per persoon en moesten we heel zuinig doen om ’s avonds nog te kunnen eten (een vette goedkope hamburger kon nog net). In het park lag ook een dierentuin en we zijn naar de ingang gelopen. Toen de dierentuin gratis bleek te zijn zijn we een kijkje gaan nemen. Veel dieren gezien waarvan de panda denk ik het meest bijzonder was. Helaas was het bijna tijd om te gaan en was één dag veel te kort voor dit hele park en dierentuin, maar hebben we wel een leuke laatste dag gehad.

Terug naar het hostel waar we onze spullen hadden achtergelaten en met ons laatste geld naar het vliegveld. Althans, dat was onze planning. De dame van het hostel raadde ons ten sterkste af met de metro te gaan op vrijdag rond 18h, omdat dit de ergste spits was van de hele week. Sommige backpackers waren zelfs weggestuurd omdat hun bagage teveel ruimte innam. We besloten haar advies ten harte te nemen en een taxi te nemen. Maar nu kwamen we met ons geld niet uit! Dus na alle berekeningen en zuinig aan doen moesten we alsnog geld pinnen.

Een uur in de file later waren we op het vliegveld en nog eens anderhalf uur later zaten we in het vliegtuig van KLM. We hadden ons een beetje druk gemaakt omdat we 2 stoelen tussen anderen in hadden gekregen en die bij het online inchecken niet konden veranderen, maar dat bleek niet nodig te zijn geweest. De dame bij het inchecken had ons andere stoelen gegeven waardoor we nu in het midden achter de toiletten zaten, naast elkaar aan het gangpad, dus we keken tegen een wand aan. Beenruimte te over, ik hoefde niet eens op te staan als Tijl er langs wilde. We hadden ook ons eigen scherm en konden zelf kiezen wat we wilden zien (ik heb de smurfenfilm gekeken, haha). Uit de lucht kon je trouwens pas goed zien hoe groot de stad eigenlijk was, waar je ook maar keek waren lichtjes te zien.

We hebben een prima terugreis gehad.

Op Schiphol verrast door mijn ouders en thuis in Utrecht een heerlijk stukje appeltaart gegeten. Daarna de katjes bij de buurvrouw opgehaald (die hadden we wel gemist) (de katjes dan hè :-P). Loko durfde ons niet te begroeten, maar toen hij thuis was begon hij keihard te miauwen en sprong gelijk op schoot om te knuffelen, dus dat was al snel weer helemaal goed. De dagen erna waren ze erg.aanhankelijk en liepen ze telkens achter ons aan door de kamer, maar dat schijnt erbij te horen.

En wat was het heerlijk: een zacht bed, schone toilet waar je gewoon je papiertje in mag gooien, brood met hagelslag, water drinken uit de kraan… Maar o wat waren we snel weer terug in het ritme… Dezelfde avond nog een verjaardag van Tijls vader, wassen draaien, dansles, en maandag weer beiden aan het werk.

Jammer dat het alweer voorbij is, we willen zeker nog een keer terug naar het geweldige Mexico!

Tot onze volgende grote reis!

5 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Floor

  Maar het was wel een erg leuke verrassing dat jullie ineens op de verjaardag verschenen!

  Liefs

 2. Stefan

  We gunnen het jullie van harte … op naar de volgende !!! De reisverslagen spraken boekdelen, zo genieten we mee!

 3. Marit

  welkom thuis!

 4. Eugene en Leny

  Leuk om jullie laatste verslag weer te lezen, ik begon het al te missen bij m’n ontbijt!!!! Nu al weer gewend aan het gewone leven. gezellig dat jullie zo onverwacht op de verjaardag kwamen!
  Tijl en MIlou, bedankt voor het delen van jullie verhalen met ons en nu zien we nog graag een keer de foto’s. Liefs ons.

 5. Dennis en Eveline

  Hoi, we vonden het echt heel leuk om alle verslagen te lezen, en op die manier mee te leven met jullie avontuur!

  Welkom terug in het koude en mistige NL. Wij komen wel een keere de foto’s bekijken, groetjes D&E

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *