«

»

nov 04 2011

Welcome to the jungle

SAMSUNG@Ellen: Dat de stoelen en tafels kleiner lijkt maar zo, haha! Wat ons wel opvalt is dat ze vaak van plastic zijn.

@Dennis en Eveline: leuk om te horen! Yeps, we bedenken vaak ter plekke hoe lang we ergens blijven en waar we daarna naartoe gaan. Al hebben we natuurlijk wel een richting in ons hoofd en maar beperkt de tijd. We ontbijten vaak met eieren of fruit en yoghurt, de lunch verschilt. Soms een broodje hamburger, tortilla chips met saus en eieren er bovenop (vandaag), of koekjes als we een lang reis moeten maken. ’s Avonds veel mexicaans eten (weet de namen niet) of europees (pasta, kip met groenten). Je krijgt overal tortillas en zwarte bonen prut bij 😉 Ik doe een foto van een lunch erbij.

@Floor: ik geloof dat ze katholiek zijn ja, je hebt gelijk, raar he! In een katholieke kerk een ander geloof uitoefenen!

@Jan en Anne-lies: Lang niet alle mensen kunnen Engels, dus we spreken ook veel woordjes Spaans: gracias, hola, cuanta cuesta, la cuenta por favor, donde es el bano, a que hora es finito en niet te vergeten, si, señorita! Vaak met wat simpele woorden kan je best al wat korte zinnetjes maken.

Dan nu het reisverslag. We zijn een aantal dagen in de jungle geweest zonder internet verbinding, dus veel te vertellen. Ik splits daarom de reisverslagen in tweeën.
Ik was de vorige keer vergeten te vertellen dat toen we op zoek waren naar de Rocka de Santa Anita, we per ongeluk op een tolweg terecht waren gekomen. Hier staan namelijk niet altijd aan het begin poortjes en betaal je pas aan het einde. Toen we de weg gingen vragen bij een eetstandje langs de weg, wezen zij in de richting van een smal weggetje. Via dat weggetje kwamen we bij de highway uit, zonder tol te betalen, haha!

2011-10-31 13.21.4531 oktober 2011 

Na een nieuwe pincode te hebben aangevraagd voor de creditcard, zaten we om 10h in de auto op weg naar Palenque. Volgens lonely planet de nr.1 Maya site om te bekijken. Tussendoor hebben er een tussenstop gemaakt bij Ocosingo voor Maya site Tonina. Tijl is helemaal naar boven geklommen. Ik snap nog steeds niet waarom de Maya’s, die niet bepaald groot waren, zulke hoge gebouwen met steile treden maakten. Het was een mooi complex en wat ons vooral opviel was dat er met veel kleinere stenen gebouwd was dan de complexen hiervoor. Daardoor zag het er bijna authentieker uit.

2011-10-31 16.38.52bDaarna weer een stuk gereden en gestopt bij Aqua Azul, een grote waterval met veel verschillende plateaus. Was erg mooi en je kon helemaal naar boven lopen.

Helaas moesten we het laatste stuk weer door het donker rijden. Gelukkig reden we achter een vrachtwagen die de weg goed kende en als gids functioneerde. Het wordt bijna normaal, dat we moeten zoeken nat onze verblijfplaats. Al helemaal als het donker is! Na een paar keer op en neer rijden vonden we eindelijk het kleine bordje dat zei ‘Ed & Margarita Cabanas’ en hadden we een mooie kamer midden in de jungle. Het was hier ontzettend klam em warm weer, zelfs de lakens waren vochtig. Maar ja, dat is de jungle dan ook…

Het was hier net een klein dorpje met allemaal eetgelegenheden. Heel gezellig, met kaarslicht en live muziek. We konden wel wat ontspanning gebruiken na die rit in het donker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *