«

»

aug 07 2012

Fœrøernes

6, 7 & 8 augustus

De Faroe eilanden… Het is hier verbluffend mooi!

Zondagavond kwamen we om half tien aan en zijn gelijk naar de camping gereden, 3km van de haven af. Het opzetten van de tent ging eigenlijk zo vlot, alsof we het al weken elke dag hadden gedaan. Het is hier zo'n 11 graden, bewolkt en miezert af en toe. De nachten zijn erg koud. We liggen nu in een mummy slaapzak met daaromheen nog een fleece slaapzak, en onder het luchtbed ligt een isolerend matje. Daar redden we het wel mee.

Schapen op de Faroe Eilanden

Overal waar je kijkt zijn groene bergen met rotsblokken die, afhankelijk van waar je bent, uitkomen in de zee. De dorpjes zijn schattig, alle huisjes hebben een andere kleur. Schapen zie je werkelijk overal! In onze gids staat dat er 40.000 inwoners zijn en 'roughly twice as many sheep'! Meestal gaan ze wel voor je aan de kant, maar sommigen zijn erg bijdehand en staren je al herkauwend aan met van die wazige ogen. Een komisch gezicht. (En als je dan uitstapt om een foto te maken rennen ze snel weg, schijterds.)

Faroe Eilanden

De eerste dag zijn we met de auto op pad geweest naar de noordelijke eilanden Bordoy, Vidoy en Kunoy. Deze staan in verbintenis met elkaar door tunnels van een paar kilometer lang. Een aantal zijn enkelbaans en hebben uitsparingen voor als je elkaar moet passeren. De andere drie eilanden zijn niet met de auto bereikbaar. De noordelijke eilanden zijn het ruigst, in het zuid-westen is alles wat glooiender.

In Gjógv, op het eiland Eysturoy, hebben we voor het eerst de puffins gezien. Ze zaten op een cliff en vlogen af en aan. We hebben ook een andere aparte vogel gezien, die eerst niet zo bijzonder leek met zijn zwart en witte verendek. Maar toen toverde hij ineens zijn lange oranje snavel tevoorschijn, echt heel gaaf.

Ouffins op de Faroe eilanden

Op dag 2 zijn we naar Vestmannar gegaan om een boottour te maken langs de cliffen. Dat was erg gaaf! Vervolgens zijn we doorgereden naar Vagar, een ander eiland waar we tol voor moesten betalen. Maar het was het meer dan waard! We hebben de puffins van zeer dichtbij gezien en Tijl heeft prachtige filmpjes kunnen maken. Vervolgens de benen gestrekt in Torshavn, waar we nu op een bankje zitten te verkleumen omdat hier eindelijk een plekje met gratis wifi is. Morgen gaan we waarschijnlijk nog een stukje rijden in de buurt van Torshavn en om 15.30h vertrekt de boot naar IJsland.

 

Ps. Alles is hier superduur. Een zak chips kost €5,-; 300g kipfilet €6,- en een fles coca cola bijna €10,-!

 

18 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Stefan

  WAUW! Wat een mooie foto’s!
  Leuk om dit te lezen! Fijne vakantie verder, maar dat komt wel goed lijkt me 🙂

  1. Tijl

   Komt dik in orde. We zien erg veel. Gisteren tot 21:00 aan het rijden geweest dus nu een rustdag.

 2. Sanne

  Hee hoi,

  Wat een gave dingen hebben jullie al mee gemaakt!! Leuk om dit nog gelezen te hebbeb vlak voor ons vertrek.

  Liefs sanne en niels

  1. Milou

   Wij wensen jullie net zo’n toffe reis als onze!

 3. Floor

  Leuk ja, die Puffins! Ik heb ze ook gezien in ‘het wild’.

  Het lijkt me wel een aparte ervaring om een tunnel in te rijden met de kans op opzij te moeten gaan voor tegenliggers. Of staan er bordjes ‘over .. meter weer een uitsparing’?

  1. Tijl

   Waar heb jij deze jolige vogeltjes zien fladderen? Of zie je ze intussen vliegen 😛 .

 4. Ans en Martin

  Dit is een test…………

  1. Tijl

   Test geslaagd 🙂

 5. Leny en Eugène

  Hi Tijl en Milou,

  Mooie foto’s, en wat hebben jullie al weer veel gedaan en gezien!!
  Bijzonder ook die vogels, en die schapen, het lijkt Texel wel!!!!
  Leuk ook weer om jullie te volgen.
  Kijken al uit naar het volgende verhaal.

  Lieve groetjes, Eugène en Leny.

  1. Tijl

   Hadden jullie dat niet eerder kunnen vertellen? Wij reizen helemaal naar de Faroe Eilanden en IJsland en nu wordt doodleuk verteld dat we al dat moois ook op Texel kunnen zien . . . 😛 . . .

 6. Ans en Martin

  Lieve Milou en Tijl,

  We proberen al tig keer een berichtje te plaatsen maar het lukte steeds niet vandaar dat wij nu pas reageren en hiervoor een “test” staat. Hopelijk gaat het nu wel goed.
  De foto’s die jullie maken zijn schitterend; Jet was al jaloers toen ze hoorde dat jullie de Faroe eilanden bezochten en wij nu ook na het zien van al dat moois.
  Na jullie drukke voorbereidingen proberen wij nu 1 …….of 2 ??? dagen te plannen want als de ramen na Mexico niet meer gedaan zijn ben ik bang dat we moeten blijven overnachten, ha ha!
  Met deze prijzen voor chips, cola etc. vliegen de kilo’s bij Tijl er natuurlijk moeiteloos af. Maar lekker dicht tegen elkaar kruipen vannacht voor de warmte en we kijken uit naar de IJslandse belevenissen.

  liefs,
  mams en paps

  1. Tijl

   Met die kilo’s valt het wel mee. We zitten veel op onze bibs in de auto en drinken liters geimporteerd Amstel bier 😛 .

 7. Jan en Anne- Lies

  Lieve Tijl en Milou,

  Wifi is voor ons hier in Zwitserland niet altijd beschikbaar; de grootste kans hebben we middenin de nacht en dat is nu gelukkig het geval.
  Wat een mooie foto’s hebben jullie al gemaakt en wat hebben jullie de kortetijd die jullie hadden op de farao-eilanden goed benut. Het verhaal dat je daarover schrijft lijkt al wel een hele vakantie. En dan moet Ijsland nog komen………… Dat belooft wat!
  Nou Tijl: smeer je billen maar vast in, want die Ijslandpaardjes zijn pittig hoor!!!
  We kijken uit naar de verhalen van de volgende fase van jullie reis.

  Liefs,
  Jan en Anne-Lies

  1. Tijl

   Ha nachtbrakers! Mijn solide bibs laat zich zomaar niet beschadigen. Daar is heel wat voor nodig. Laat ze maar komen met die paardjes…

 8. Jan en Anne-Lies

  Lieve Tijl en Milou,
  Hier op de camping zijn we afhankelijk van de momenten dat wifi wakker is. Meestal is dat zo in de nachtelijke uren als normale mensen slapen.
  Wat hebben jullie in de paar dagen op de eilanden veel gedaan en veel beleefd. We hebben genoten van de foto’s. Heel bijzonder.
  En nu op naar IJsland. Je had het over over hoge prijzen. Wacht maar maar af hoe het in IJsland wordt, kennelijk na Japan het duurste land op deze aardkloot.
  En Tijl ben je al begonnen met insmeren? Natuurlijk tegen de zon die we jullie toewensen, maar we bedoelen vooral tegen de blaren van het paardenzadel.
  Intussen genieten wij van onze vakantie in Zwitserland. Het weer is stralend. temperatuur overdag lekker en ’s nachts heerlijk koel om goed te kunnen slapen.
  Hopelijk heb je kunnen genieten van een mooie zeereis. Wij kijken uit naar jullie volgende reisverslag.
  Liefs,
  Jan en Anne-Lies

  1. Tijl

   Jullie ook nog een mooie vakantie gewenst 🙂 .

 9. Ans en Martin

  Lieve Tijl en Milou,

  Net jullie sms berichtje gekregen dat het een ruige zeereis was naar IJsland. Behalve “wandelbenen” hebben jullie nu vast en zeker ook zeebenen gekregen.
  En wie had ooit kunnen denken dat het daar nu 23 graden is, nog warmer dan hier! Heerlijk hoor. Hierbij ook de groetjes van Romy.
  Jan en Anne-Lies wensen wij nog fijne dagen toe met mooi weer en voor het geval jullie nog niet in Italie geweest zijn een goede en veilige reis gewenst. Groet aan Floor, Wessel, Sanne en Niels.

  liefs,
  paps &mams

  1. Tijl

   Haha! Over zeebenen gesproken: we kwamen ’s ochtends vroeg aan in IJsland en aan het einde van de dag liep ik nog na te deinen op de solide IJslandse bodem. Heel vreemd . . .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *