«

»

aug 07 2012

(voort)Varende heenreis

We hadden inderdaad de tijd hard nodig. Om 23 uur dachten we, laten we maar gewoon gaan, en toen werd het toch ineens kwart over twee eer we weg reden. Maar één voordeel: we zijn (nog) niks vergeten!
De reis is goed gegaan. Onderweg heel verschillend weer gehad, van regen tot zon. Een paar korte pauzes genomen in Duitsland en Denemarken en om kwart voor één kwamen we aan in Hirtshals. De haven is niet zo heel erg groot, maar toch hadden we even moeite met de bewegwijzering. Na de check-in worden alle voertuigen ingedeeld in verschillende lanen die naar de boot mogen rijden als de laan vol is. Alle medereizigers moeten lopen naar de terminal. Met tot gevolg dat Tijl drie keer de boot heeft afgezocht naar mij, terwijl ik als voetganger de boot nog niet op was.

Smyril Line couchette

Ons slaapverblijf, in een couchette, is nog kleiner dan we hadden verwacht. Er staan negen 'bedden' in een kamertje met klapdeurtjes ervoor (Tijl slaapt boven en ik in het midden). Je kan je kont er nog niet keren! We waren dan ook even verbaasd toen er een jong meisje met een grote hutkoffer aan kwam zetten… Maar we hebben het getroffen met de mensen met wie we de cougette delen, dankzij hen hebben we toch redelijk goed geslapen.

Smyril Line op open zee

De overtocht verloopt verder rustig. Het blijft een lange tijd, maar we lopen af en toe over het dek, lezen een boek of spelen een kaartspelletje (Tijl pesten). En we hebben dolfijnen gezien! Ze waren overal waar je keek, een mooi gezicht. Prijzen zijn abnormaal hoog, maar dat wisten we vantevoren. We zijn nog geen Nederlanders tegen gekomen. Al lijkt het soms wel zo, het Deens klinkt erg Nederlands. Maar als je dan goed luistert, besef je toch dat je er niks van verstaat 😉 Toch een vakantiegevoel!

 

 

Ps. Smyril line weetje: Als je slaapt in de couchette zijn maaltijden (daily menu) inbegrepen. Maar de kok beslist welke. Wij hebben van Denemarken naar de Faroe eilanden alleen een lunch gehad.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *