«

»

nov 14 2014

Voorbereidingen in volle gang

De laatste tijd krijg ik regelmatig de vraag of we er al klaar voor zijn. Helaas moet ik die vraag met ‘nee’ beantwoorden. Eigenlijk zijn wij nooit klaar voor onze reizen, maar is eenmaal het moment om te vertrekken aangebroken, dan moeten we wel 😉

 

Groeiende todolijst

De voorbereiding van zo’n lange reis waarbij we te maken krijgen met veel verschillende klimaten, omgevingen en activiteiten is echt meer werk dan twee weekjes all-inclusive Turkije. Denk aan vaccinaties, lichtgewicht en sneldrogende kleding aanschaffen en het netjes achterlaten van je huis. Om alle klusjes gestructureerd te lijf te gaan, maken Tijl en ik gebruik van Wunderlist. Hierin kun je een todolijst maken die je met elkaar deelt en op elk apparaat met internet kan benaderen. Je kan taken aan elkaar toewijzen en er een deadline aan hangen. Helaas groeit de lijst nog steeds in plaats van dat hij korter wordt… Wat zoal op onze ‘Zuid-Amerika lijst’ staat:

  • Lonely Planet Zuid-AmerikaBoeken op e-reader zetten
  • Verdeel- en wereldstekkers kopen
  • Klamboes controleren
  • Kopieen belangrijke documenten maken
  • Spullen voor de katten regelen en naar de oppas brengen
  • Lijst met belangrijke telefoonnummers en adressen maken
  • Geld wisselen
  • Meterstanden elektra doorgeven
  • Iemand voor de post en planten regelen
  • Huis opruimen en schoonmaken voor eventuele logees

 

Gelukkig ook al veel gedaan

Bovenstaande taken zijn nog niet voltooid, maar gelukkig zaten we de afgelopen dagen niet stil gezeten. We hebben een goede reisverzekering afgesloten, het eerste hostel in Lima geboekt, vijf vaccinaties gehaald, onze administratie van de afgelopen tien jaren opgeruimd, zes wassen gedraaid, onze ehbo-set inclusief medicatie compleet gemaakt, kleding aangeschaft, de code van de creditcard achterhaald en gecheckt, onze betaalpas op ‘wereld’ ingesteld en een ‘nee-nee-sticker’ op de brievenbus geplakt.

Vanmiddag gaan we ‘proef inpakken’, vanavond brengen we de eerste spullen voor de katten naar Marjolein en Gilles zoals een nieuwe krabpaal en eten voor vier maanden. Morgen gaan de katjes erheen en krijgt het huis een schoonmaakbeurt.

En dan komt het vertrek toch ineens heel erg snel dichterbij 😉

 

PS Deze blog heb ik gemaakt met de middelen die ik straks ook heb (een fotocamera en tablet), dus dit was gelijk een geslaagde test 😉

6 pings

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.