«

»

mrt 18 2015

Bijkomen in Buzios

Al weken geleden hadden we het bruisende stadje Buzios uitgekozen om onze laatste week door te brengen. Gelegen op een peninsula zo’n 175 kilometer ten westen van Rio. Even weg van alle drukte en genieten op het strand, van lekker eten en mooi weer. Het weer viel helaas een beetje tegen: de eerste drie dagen was het zwaar bewolkt met in de middag en avond regen. Toen hebben we dan ook niet veel gedaan. Beetje in de kamer hangen, filmpje kijken, boekje lezen (mijn tweede boek tijdens de hele reis) en winkelen. Tijl meette zich een echte Braziliaanse outfit aan met een nieuwe zwembroek en echte Havaianas (slippers).

Gelukkig kregen we na de eerste dagen meer zon. We hebben een dag besteed aan het bezoeken van verschillende stranden waarbij we heel wat kilometers te voet hebben afgelegd:

Praia de Manguinhos, 20 meter vanaf onze pousada. Helaas niet geschikt om te zwemmen vanwege de rotsen bedekt met mosselen en de vele algen, maar vanaf de pier konden we zeeschildpadden zien zwemmen.

Praia da Tartaruga, erg smal strand met ontzettend veel horeca, erg druk. Rotsen en plantjes in het water, dus niet echt ons ding.

Praia do Canto en Praia da Armacao, gelegen in het toeristische centrum. Niet echt stranden om op te zonnen, maar wel om zeeschildpadden te spotten die zo nu en dan nieuwsgierig hun kop boven water steken.

Praia dos Ossos. Erg smal en klein, midden in een woonwijk, mooi strandje.

Praia Azeda en Praia Azedinha, kleine strandjes vlakbij elkaar, erg idyllisch. Hier zijn we dan ook gebleven om de zonsondergang te kijken.

De tweede mooie dag hadden we een boottochtje geboekt naar Arraial do Cabo, waar een van de mooiste stranden van heel Brazilië ligt: Praia do Forno. En het was inderdaad prachtig: wit, fijn zand en helderblauw water. Zelfs vanaf de boot konden we de bodem zien. Met een rubberbootje werden we naar het strand gebracht. Helaas waren er ontzettend veel boottours naar dit strand en was het hele strand vol met toeristen. Dat was erg jammer. Maar we hebben verder een leuke dag op het water gehad die afgesloten werd met een goede buffetlunch/vroeg diner.

De derde mooie dag zijn we naar Praia de Geribá in Buzios gegaan, 15 minuten lopen vanaf onze pousada aan de open zee. Het was een groot strand en niet zo druk als de anderen die we hadden gezien, dus hier hebben we de hele dag gewerkt aan ons bruine kleurtje. Het water was ook mooi, ik zag nog vissen en Tijl op een afstandje een zeeschildpad. En Tijl heeft nog een opgeblazen vis proberen te redden die op het strand naar zuurstof aan het snakken was. Om vier uur werd het bewolkt en gingen we terug om ons op te frissen. Toen stond ons nog een ‘leuke’ verrassing te wachten. Onze transfer zou ons de volgende dag al om 10h oppikken om ons drie uur later op het vliegveld af te zetten, terwijl we pas om 21h vlogen. Daar hadden we weinig trek in, dus we lieten onze pousada de transfer cancellen. Gelukkig waren er nog een paar plekjes in de lokale bus, waar we gelijk kaartjes voor hebben gekocht.

’s Avonds gingen we uit eten bij een van de beste restaurantjes van Buzios. Het was immers onze laatste avond na vier maanden reizen. We bestelden een beef de chorizo met verse gekookte groenten en een gevulde aardappel. Tijl bestelde er een biertje bij en ik een caipirinha. We sloten de avond af met een drankje aan het Manguinhos strand vlakbij onze pousada. Dat was genieten.

De volgende ochtend vingen we de laatste Brazilianse zonnestralen op in het zwembad van de pousada. Om 13:45h bracht een taxi ons naar de bus. In Rio moesten we nog een keer overstappen en uiteindelijk waren we rond 18h op het vliegveld, ruim op tijd voor onze vlucht van zo’n 11 uur lang. We hadden geluk en mochten met z’n tweeën op een hele rij van vier stoelen zitten. Op wat turbulentie na hadden we een fijne reis, al konden we niet echt slapen. Een diner, ontbijt en paar films later kwamen we aan op Schiphol waar de (schoon)ouders ons al vol verwachting stonden op te wachten. We kregen een lift naar huis, donken en aten samen wat en vielen toen in een diepe slaap om de volgende ochtend pas om 12h wakker te worden. 😉

Ons avontuur is helaas tot een einde gekomen…

 

2 pings

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.