«

»

apr 23 2017

Review Silk epil 9-561 van Braun

DSC_0451bktekst Voor Wehkamp mocht ik de nieuwste Silk Epil 9-561 testen! Zelf had ik nog een heel oud model in gebruik, de 5-316. Deze werkte op zich nog prima, maar de techniek is in al die jaren vast veel beter geworden. Ik kon dus wel een upgrade gebruiken. Daarnaast ga ik vaak op reis en werd mijn epilator in landen met een lager voltage heel erg langzaam en daarmee nauwelijks bruikbaar. Dus was ik wel benieuwd naar de silk epil 9 die op een accu werkt.

 

 

Eerste indruk

De verpakking doet vrij chique aan, voor wat dat waard is natuurlijk 😉 Ook met deze versie kun je zowel epileren als scheren. Er zitten meerdere opzetstukjes bij zodat je ook smalle stroken kan epileren (handig voor gezicht en bikinilijn, niet geprobeerd trouwens). De grootste positieve veranderingen voor mij zijn dat de silk epil 9-561 draadloos en in bad of onder de douche te gebruiken is. En er zit een lampje op, waarmee je ook met slecht omgevingslicht toch kunt zien wat je doet.

Gebruiksgemak

Het eerste wat mij opvalt bij het uitpakken van de silk epil 9 is dat deze een stuk zwaarder is dan mijn oude model. De silk epil 9 weegt 195 gram versus de silk epil 5 van 130 gram. Dit was in het begin even wennen maar zeker niet vervelend. Daarnaast ziet de kop van de epilator er anders uit. Zie de foto. Hier zie je duidelijk aan dat de techniek veranderd is.

De aanknop is in plaats van een schuif een draaiknop geworden. Deze vind ik minder gebruiksvriendelijk. Je hebt twee handen nodig om de epilator aan te zetten. Wellicht is dit gedaan vanwege veiligheidsredenen? Op beide modellen zitten twee standen, ik heb me altijd al afgevraagd waarom. Pijnlijk is het toch wel dus ik gebruik altijd de hoogste stand, dan ben ik er maar zo snel mogelijk mee klaar 😉 Natuurlijk was deze nieuwe versie even wennen in gebruik maar dat ging gelukkig erg snel.

Gebruiksduur: de accu

De verpakking zegt dat de epilator 40 minuten draadloos gebruikt kan worden. Ik besloot mijn linkeronderbeen met de silk epil 5 te epileren en de rechter met de silk epil 9, beiden op de hoogste stand met een stopwatch erbij. Met de silk epil 5 was ik 9:37 minuten bezig om alle haartjes te verwijderen. Maar met de silk epil 9 koste het me maar 5:30 minuten. Dat is dus bijna 2x zo snel voor hetzelfde resultaat! Het was in het begin ook ietsje pijnlijker, wat erop kan duiden dat deze nieuwe versie meer haartjes in 1 keer verwijdert. Met de silk epil 9 kan ik in 11 minuten beide onderbenen epileren. Volgens de beloofde accuduur kan ik ‘m zonder opladen dus 3,5 keer gebruiken voor mijn onderbenen. Meestal neem ik ook mijn oksels en bikinilijn mee. Voor vakanties is de beloofde accuduur van 40 minuten dan denk ik wel voldoende voor 2 hele ontharingsbeurten.

Waterbestendig

De silk epil 9 is waterbestendig en dus onder de douche en in bad te gebruiken. Onder de douche lijkt me niet handig, dan sta je de hele tijd gebogen als je je benen wilt epileren. Daarom heb ik hem in bad uitgeprobeerd, liggend met mijn voet steunend op de badrand. Een ietwat ongemakkelijke positie. Het epileren is minder pijnlijk maar de epilator glijdt moeizamer over je huid, het water maakt het stroef. Ik vond het door het water ook moeilijker te zien of alle haartjes verwijderd waren dus je slaat makkelijker plekjes over. Het resultaat was dan ook minder goed dan zittend op de bank. Voor mij dus niet zo’n succes.

Conclusie

Met beide epilatoren krijg je gladde benen. De haartjes komen bij beide epilatoren net zo snel terug (volgens Braun geeft het je 4 weken gladde benen maar dat red ik echt niet). De grootste verschillen zijn dat de silk epil 9 een minder gebruiksvriendelijke aanknop heeft, iets meer weegt, een lampje heeft, draadloos werkt en waterbestendig is. Het gebruik in bad vond ik niet zo’n succes. De beweegbare kop heb ik (nog) niet als enorme verbetering ervaren. Dankzij de vernieuwde techniek verwijdert de silk epil 9 wel bijna 2x zo snel haartjes dan de silk epil 5. Voor mij is dit echt een groot voordeel en daarom raad ik iedereen dit nieuwste model aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *