«

»

dec 06 2017

Op reis naar Vietnam en Cambodja

China, Mongolië, Afrika, Costa Rica. Allemaal landen die nog op ons wensenlijstje staan. Maar na lang wikken en wegen gaan we dit keer backpacken door Vietnam en Cambodja. 

Terwijl in Nederland de winter toeslaat zitten wij 5,5 week lang te genieten van een reis vol nieuwe avonturen. Een continent waar we nog weinig gezien hebben, een cultuur die we beiden nog niet kennen, lekker eten en de natuur… Pfft, er staat ons wat moois te wachten! 

De beste vlucht
Toen de bestemming en periode eenmaal bekend was hebben we uren gezocht naar de beste heen- en terugvlucht. Half december breekt het hoogseizoen aan voor deze bestemmingen. Een ticket is met gemak van de een op andere dag een paar honderd euro duurder. Rechtstreeks vliegen vanuit Nederland kan overigens niet, dus je moet ook letten op de plaats van overstap. We overwogen nog even een dagtripje naar Hong Kong, maar gezien de reis waarschijnlijk al vermoeiend genoeg wordt (bijna een etmaal onderweg) hebben we toch maar gekozen voor een ‘snelle’ overstap in Istanbul.

Voorbereiding
Onze paklijst is dankzij onze eerdere reizen al behoorlijk volledig, maar we voegen toch nog een paar dingen toe. Zoals een snorkel en pasfoto’s. Ook de uitnodigingsbrief van de Vietnamese ambassade moeten we niet vergeten, anders kunnen we na aankomst gelijk rechtsomkeert maken 😉 Ik heb dit keer overigens enigszins vakantiestress, omdat ik nog een drukke werkweek heb. Ik neem vrijdag afscheid van het Ouderenfonds, en zondag vliegen we al.

Op de bonnefooi 
Zoals elke backpackreis die wij maken liggen alleen onze tickets en eerste accomodatie vast. We weten globaal wat we willen zien en doen. Ter plekke beslissen we waar we heen gaan en wanneer. Uiteraard met een Lonely Planet op zak en bewapend met mijn spiegelreflexcamera. Die gaat sinds lange tijden weer eens mee, zodat ik alle prachtige avonturen kan vastleggen. En jullie mee kan laten genieten (of: jaloers maken ;-)).

De volgende keer schrijf ik vanuit Vietnam. Heb je je al geabonneerd op de nieuwsbrief zodat je onze reis kan volgen?

9 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Leny van Alphen

  Lieve Tijl en Milou,
  Een heel goede reis voor de eerste etappe! Leuk dat we jullie weer kunnen volgen en we kijken echt uit naar jullie verhalen en foto’s.
  Milou voor jou sterkte met je drukke werkweek,maar jou kennende komt dat goed! In ieder geval een leuk afscheid gewenst bij het ouderenfonds.
  Lieve groetjes van ons,
  Eugène en Leny. ?

 2. Ans

  Ah, wat een prachtig vooruitzicht.
  En wij hier maar in 50 tinten grijs de winter door. Graag gaan we jullie volgen, tenslotte staat Vietnam ook op onze lijst!
  Globetrotters, geniet er van en wij kijken uit naar jullie mooie belevenissen. Groetjes Ans v/h Restaurant.

 3. chris en nico

  Hallo Milou en Tijl,

  we wensen jullie een hele mooie en veilige reis, een prachtig land Vietnam wij zijn in drie weken van noord naar zuid gereisd.
  Een van de mooiste reizen tot nu !
  Milou ,vandaag 6 december zou je opa Wim Willemsen 100 jaar geworden zijn ,jammer dat je deze opa nooit gekend hebt,een bijzondere,aardige en vooral enthousiaste man,ik mis hem altijd nog.

  Een hele mooie tijd gewenst ,groeten en liefs uit Zwitserland.

  Christine en Nico. p.s. leuk dat jullie in April naar het feest komen!

 4. Christine en Nico

  Hallo Milou en Tijl,
  Wij wensen jullie een heel mooie en veilige reis. Een prachtig land, Vietnam, wij zijn in drie weken van noord naar zuid gereisd. Dat was eenvan onze mooiste reizen. Milou, vandaag 6 december, zou je opa Wim Willemsen 100 jaar geworden zijn. Jammer dat je hem nooit gekend hebt; het was een bijzondere, aardige en enthousiaste man.
  Wij missen hem nog regelmatig.
  Leuk dat jullie in april naar ons feest komen.
  Liefs, groeten uit Zwitserland,

  Christine en Nico

 5. Jan en Anne-Lies Oomens

  Lieve Tijl en Milou,

  eindelijk is het zover: jullie gaan weer een verre reis maken. Dit keer wordt het Vietnam en Cambodja. Weer hele andere culturen dan in de landen die jullie reeds eerder bezochten. Niet je Lonely Planets vergeten , hoor ?!
  Met veel plezier gaan we jullie weer volgen en jullie verhalen lezen en foto’s bekijken. Een hele goede reis gewenst en vooral: geniet ervan.

  Liefs,
  Jan en Anne-Lies

 6. Martin en Ans

  Lieve Milou en Tijl,

  Wat spannend weer! Aan Lange en verre reizen maken zijn jullie inmiddels gewend geraakt maar het blijft altijd weer bijzonder om andere landen,mensen en culturen te leren kennen. Wij zijn ook bezig geweest met een reis naar Vietnam maar uiteindelijk toch uitgesteld tot later dus des te leuker om straks van jullie alles hierover te horen en te zien. We kijken er naar uit en veel sterkte met deze laatste extra drukke week. Vanuit Egypte wensen we jullie alvast een hele goede reis toe. Dikke kus, mams&paps

 7. Anneke & William

  Hoi Milou en Tijl, dat gaat weer een heel mooie reis worden met veel bezienswaardigeheden.
  We wensen jullie een goede reis en heel veel plezier, maar dat gaat vast wel lukken.
  Liefs Anneke & William

 8. Floor

  Lieve broer en schoonzus,

  Ik heb jullie al een goede/mooie/fijne reis gewenst, maar doe het nu lekker nog een keer 😉

  Geniet er van!

  Groetjes, Floor

 9. Anneke & William

  Hoi Milou en Tijl we hoorden dat het vliegtuig niet ging, dat is balen, maar morgen hopelijk geen last van de sneeuw en kan jullie reis beginnen.
  Nogmaals veel,plezier. Groetjes Anneke & William

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *