«

»

dec 06 2017

Op reis naar Vietnam en Cambodja

China, Mongolië, Afrika, Costa Rica. Allemaal landen die nog op ons wensenlijstje staan. Maar na lang wikken en wegen gaan we dit keer backpacken door Vietnam en Cambodja. 

Terwijl in Nederland de winter toeslaat zitten wij 5,5 week lang te genieten van een reis vol nieuwe avonturen. Een continent waar we nog weinig gezien hebben, een cultuur die we beiden nog niet kennen, lekker eten en de natuur… Pfft, er staat ons wat moois te wachten! 

De beste vlucht
Toen de bestemming en periode eenmaal bekend was hebben we uren gezocht naar de beste heen- en terugvlucht. Half december breekt het hoogseizoen aan voor deze bestemmingen. Een ticket is met gemak van de een op andere dag een paar honderd euro duurder. Rechtstreeks vliegen vanuit Nederland kan overigens niet, dus je moet ook letten op de plaats van overstap. We overwogen nog even een dagtripje naar Hong Kong, maar gezien de reis waarschijnlijk al vermoeiend genoeg wordt (bijna een etmaal onderweg) hebben we toch maar gekozen voor een ‘snelle’ overstap in Istanbul.

Voorbereiding
Onze paklijst is dankzij onze eerdere reizen al behoorlijk volledig, maar we voegen toch nog een paar dingen toe. Zoals een snorkel en pasfoto’s. Ook de uitnodigingsbrief van de Vietnamese ambassade moeten we niet vergeten, anders kunnen we na aankomst gelijk rechtsomkeert maken 😉 Ik heb dit keer overigens enigszins vakantiestress, omdat ik nog een drukke werkweek heb. Ik neem vrijdag afscheid van het Ouderenfonds, en zondag vliegen we al.

Op de bonnefooi 
Zoals elke backpackreis die wij maken liggen alleen onze tickets en eerste accomodatie vast. We weten globaal wat we willen zien en doen. Ter plekke beslissen we waar we heen gaan en wanneer. Uiteraard met een Lonely Planet op zak en bewapend met mijn spiegelreflexcamera. Die gaat sinds lange tijden weer eens mee, zodat ik alle prachtige avonturen kan vastleggen. En jullie mee kan laten genieten (of: jaloers maken ;-)).

De volgende keer schrijf ik vanuit Vietnam. Heb je je al geabonneerd op de nieuwsbrief zodat je onze reis kan volgen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.