«

»

feb 21 2015

Laatste bestemming in Paraguay: Ciudad del Este

13-02: Saltos del Monday en Itaipu dam

Na ons ontbijtje hebben we samen met Sarah een lokale bus genomen naar de Saltos del Monday (spreek uit als mondau). We moesten de laatste kilometer door de hitte lopen. De waterval was erg indrukwekkend en we hadden een mooi uitzicht vanaf de verschillende platforms. Het water donderde naar beneden! Helaas was de lift naar het laagste platform kapot. Inmiddels was het nog warmer geworden en liep het zweet weer eens in straaltjes van mijn lichaam af, gatsie. Eenmaal terug in de hobbelbus kwamen we er al snel achter dat deze de verkeerde kant op ging… Dus hebben we een beetje sightseeing gedaan. Gelukkig reed de bus in een rondje, dus kwamen we alsnog bij ons hostel uit. Even de supermarkt in en terug in het hostel een lekker broodje gezond gemaakt. Overigens zien de groenten in de supermarkt er niet altijd even goed uit, dus het is altijd even goed zoeken naar ingredienten voor een lekkere maaltijd.

Omdat er regen voor vandaag en morgen was voorspeld maaar het nog steeds droog was, besloten we om dezelfde avond ook naar de Itaipu dam te gaan. Dat bleek achteraf een goede beslissing 😉 Deze dam is de een na grootste ter wereld en zorgt voor de elecktriciteit van Paraguay en 25%! van Brazilie. Lily (Frankrijk) en Terry (Engeland, wel een koppel!) vergezelden ons, die waren net aangekomen. Onderweg kwamen we erachter dat we hen al eerder in Bolivia hadden ontmoet. Hoe toevallig weer!

De bus bracht ons dichtbij de ingang en daar moesten we nog anderhalf uur wachten tot we ons konden melden voor de lichtshow. Blijkbaar was vandaag een speciale dag, want het was gratis. Eigenlijk mogen we dus niet klagen, maar al met al stelde het niet veel voor. Na nog eens 2 uur wachten gingen we met bussen naar de dam, waar een opgedofte heer en dame ons verwelkomden. En zo snel als de lichtshow startte, zo snel was hij ook weer afgelopen. Jammer. Maar de verlichte dam was alsnog erg indrukwekkend om te zien.

Terug moesten we een taxi nemen, dus een van de buschauffeurs van het terrein was zo vriendelijk om ons naar een taxistandplaats te brengen. Ons hostel bleek op zijn route te liggen dus uiteindelijk hij bracht ons helemaal naar de voordeur. Erg aardig! Na een biertje en Koreaanse noodles gingen we naar bed.

14-02: Regen!

Vandaag heeft het de hele dag geregend. Gelukkig hadden we de dag ervoor alles bekeken wat we wilden zien, dus vandaag was een heerlijke luie dag. Beetje in een hangmat chillen, wat eten, drinken, blog schrijven, foto’s uitzoeken… En de temperatuur ging door de regen ook omlaag dus dit was een prima dagje.

3 pings

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.