«

»

jan 30 2016

Zelf je huis verkopen, TE KOOP!

Ons appartement in Utrecht staat te koop! Wij regelen alles rondom de verkoop zelf. Maar wat komt daar eigenlijk allemaal bij kijken? Daar blog ik de komende tijd over. De vierde blog: TE KOOP!

Zelf je huis verkopen, TE KOOP!

We kozen ervoor om zelf ons huis te verkopen en na een goede voorbereiding deel 1 en deel 2 waren we er helemaal klaar voor. Op 23 december 2015 stond ons huis TE KOOP! Maar hoe pak je dat ‘te koop zetten’ eigenlijk aan?

Plaatsing online

Als ik op zoek ga naar een nieuw huis, kijk ik als eerst op funda. Ik ben ervan overtuigd dat dit het belangrijkste kanaal is om je huis op te promoten. Een huis op funda plaatsen kan alleen worden gedaan door een erkend makelaar. Wij hadden het geluk dat we een makelaar kenden. Je kunt zelf een makelaar inschakelen, en er zijn verschillende internetmakelaars die hun diensten aanbieden. Google helpt je op weg. Let daarbij goed op wat je krijgt voor je geld. Soms staat er niet bij hoe lang je huis op funda komt te staan, of je de teksten/foto’s tussendoor mag aanpassen, of het om een basisplaatsing (maximum aantal foto’s, geen kenmerken) of volledige plaatsing gaat, en of er aan het plaatsen van een plattegrond, 360°C foto of video extra kosten verbonden zijn.

Extra promotie

Het plaatsen van je huis op funda, marktplaats en andere websites kost (bijna) altijd geld. Daarom hebben wij ervoor gekozen om ons huis eerst alleen op funda te plaatsen en af te wachten hoeveel belangstelling dit opleverde. Wat niets extra’s kost, is je eigen netwerk inzetten om je huis te verkopen. Hiervoor hebben we een facebookpagina aangemaakt. Ik plaats twee berichten per week, die afwisselend gaan over een fijne plek in huis of over de omgeving. Bijkomend voordeel van een pagina op facebook is dat je de mogelijkheid hebt om te adverteren. Je kunt kiezen om je facebookpagina zelf te promoten, of de link van je website (de plaatsing op funda bijvoorbeeld). Je bepaalt zelf wat je hiervoor uit wilt geven. Wij hebben het 1 dag uitgeprobeerd met een daglimiet van €5,-. Dit leverde 56 kliks naar funda op.

Zit je ook op twitter, LinkedIn of andere social media? Vergeet dan niet om hier af en toe ook een bericht op te plaatsen.

2016-01-11_12-06-21 Funda

 

Je huis TE KOOP zetten:

√ Regel een (internet)makelaar om je huis op funda te plaatsen.

√ Schakel je eigen netwerk in.

√ Adverteer op facebook.

 

Benieuwd naar ons appartement? Bekijk ‘m op funda!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *