«

»

mei 01 2016

Zelf je huis verkopen, kijkers

Ons appartement in Utrecht staat te koop! Wij regelen alles rondom de verkoop zelf. Maar wat komt daar eigenlijk allemaal bij kijken? Daar blog ik de komende tijd over. De vijfde blog: kijkers

Zelf je huis verkopen, kijkers

We kozen ervoor om zelf ons huis te verkopen en na een goede voorbereiding deel 1 en deel 2 waren we er helemaal klaar voor en zetten we ons huis te koop. De eerste kijker is natuurlijk het spannendst!

Appeltaart?

Heb jij de appeltaart al in de oven staan? Uiteraard is het heel erg belangrijk dat je huis huiselijk aanvoelt en fris ruikt. Dat hoeft natuurlijk niet per se met appeltaart. Al zijn er vast onderzoeken uitgevoerd die zeggen dat je huis dan sneller wordt verkocht 😉 Wij hebben er in ieder geval voor gezorgd dat alles opgeruimd, schoon en fris was. En licht, zorg dat de juiste lampen aanstaan. Ook overdag kan dit verschil maken. Zorg dat je je grote schoonmaak hebt gedaan als je je huis te koop hebt staan, houd het dan goed bij. Dat scheelt je telkens veel werk, als er een kijker komt. Wij hadden bijna elke week een kijker. Vergeet trouwens niet jezelf: zorg dat je fis ruikt en nette kleding aan hebt, passend bij je woonomgeving.

Goed verhaal

Zorg dat je de feiten op een rij hebt (of kan verwijzen naar de brochure) en dat je vooraf weet welke voordelen van het huis je wilt benadrukken. Bijvoorbeeld dat ene fijne plekje om in de zon te zitten, de faciliteiten in de nabije omgeving of specifieke elementen die jouw huis van extra waarde maken. Loop een rondje door je huis, zodat je alvast kan bedenken wat je bij welke ruimte wil benadrukken. Bijvoorbeeld de ruime inbouwkast in de keuken of zonneweringen in de woonkamer.

De rondleiding

Wij haalden mensen telkens beneden op bij de entree en begonnen in de berging. Je wil natuurlijk niet met de meest saaie ruimte de rondleiding afsluiten. Daarna namen we ze mee naar boven en gingen elke ruimte langs. We eindigden in de woonkamer, waar tijd voor vragen was. We beloofden de brochure na te sturen (en deden dat ook nog dezelfde avond), zo heb je een extra contactmoment. Vraag altijd achteraf wat ze van je huis vonden. Aan sommige dingen kun je niets doen (locatie toch niet goed, ruimte te klein etc) maar soms geeft het je nuttige inzichten en kan je daar bij de volgende kijker handig op inspelen.

 


poster-open-huisDe bezichtiging:

√ Zorg dat het huis opgeruimd is, schoon is en fris ruikt, van binnen en buiten

√ Creëer sfeer (licht en accessoires)

√ Zorg dat je er zelf verzorgd uitziet

√ Heb de feiten over je huis paraat en weet wat je in elke ruimte wil benadrukken.

 

 

Benieuwd naar ons appartement? Bekijk ‘m op funda!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *